1.
Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og
fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.
Kosthold
Helsedirektoratets 12 kostholdsråd
2. Ha en god balanse mellom hvor mye energi du får i deg gjennom
mat og drikke, og hvor mye du forbruker gjennom aktivitet.
3. Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.
4. Spis grove kornprodukter hver dag.
5. Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også
gjerne fisk som pålegg.
6. Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Begrens mengden
bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt.
7. La magre meieriprodukter være en del av det daglige
kostholdet.
8. Velg matoljer, flytende margarin og myk margarin, fremfor
hard margarin og smør.
9. Velg matvarer med lite salt, og begrens bruken av salt i
matlagning og på maten.
10. Unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags
11. Velg vann som tørstedrikk.
12. Vær fysisk aktiv i minst 30 minutter hver dag.
2. Ha en god balanse mellom hvor mye energi du får i deg gjennom
mat og drikke, og hvor mye du forbruker gjennom aktivitet.
3. Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.
4. Spis grove kornprodukter hver dag.
5. Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også
gjerne fisk som pålegg.
6. Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Begrens mengden
bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt.
7. La magre meieriprodukter være en del av det daglige
kostholdet.
8. Velg matoljer, flytende margarin og myk margarin, fremfor
hard margarin og smør.
9. Velg matvarer med lite salt, og begrens bruken av salt i
matlagning og på maten.
10. Unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags
11. Velg vann som tørstedrikk.
12. Vær fysisk aktiv i minst 30 minutter hver dag.
Abonner på:
Innlegg (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar