Kosthold

Helsedirektoratets 12 kostholdsråd

1. Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.

2. Ha en g​od balanse mellom hvor mye energi du får i deg gjennom mat og drikke, og hvor mye du forbruker gjennom aktivitet.


3. Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.


4. Spis grove kornprodukter hver dag.


5. Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne fisk som pålegg.


6. Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Begrens mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt.


7. La magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet.


8. Velg matoljer, flytende margarin og myk margarin, fremfor hard margarin og smør.


9. Velg matvarer med lite salt, og begrens bruken av salt i matlagning og på maten.


10. Unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags


11. Velg vann som tørstedrikk.



12. Vær fysisk aktiv i minst 30 minutter hver dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar