fredag 13. mars 2015

Piratfiskebåt

For en stund siden flyttet hesten vår, for den var blitt sliten etter flere år ute i all slags vær. Kjerra var også i dårlig forfatning. Karnevalet er nettopp avsluttet, men barna er stadig opptatt av fisk.
De har lyst til å bygge en fiskebåt av den gamle kjerra.
Vi utfordrer barna til å tegne fiskebåten slik de ønsker den skal være. Da sitter vi ute ved siden av kjerra og tegner en tidlig morgenstund.


 Det tegnes mange detaljerte tegninger med ror, master, plass i lasterommet til fiskefangsten, pipe og mye mer. Vi ser på fiskebåter på internett for å finne ut hvor mange master båten skal ha og hvor i båten den/de skal være - foran, midt i eller bak.


 Etter tegneprosessen setter vi i gang med å lage forenden på båten. Den må være spiss.

 I samling har vi hengt opp tegningene, og hvert barn viser og forteller de andre hva de har tegnet. De som ikke har tegnet ytrer ønske om å tegne de også. Vi finner da frem to store ark og deler barna i to grupper.  

 Oppgaven blir å tegne en fiskebåt i fellesskap. 

Det er spennende og krevende å jobbe sammen.
Vi inspirerer hverandre, vi må bli enige og alle på gruppen må få bidra og bli hørt.

 Nå er vi klare for å bygge.
Vi finner frem det vi har av material, går på leting etter noe som kan være mast og ror, og så må vi finne ut hvor masten skal plasseres. Den skal være midt på båten. Hvordan finner vi midten? Noen husker at vi har gjort dette før når vi laget juletre. "Vi må ha en tråd og klippe den like lang som planken. Så må vi brette den dobbelt og måle. Og så er vi på midten".


 Masten må støttes for å stå beint i båten.

 Roret er på plass og så må vi ha gulv, vindu som kan åpnes og lukkes, TV, fjernkontroll, kanon, horn og tak.


Piratflagg er også viktig så vi kan se at det er en piratfiskebåt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar