tirsdag 14. april 2015



Hvorfor har vi ikke disser på Planetringen?

I både inne - og ute- miljøet vårt,  ønsker vi materiale som gir samhold, samarbeid, felles fokus og et miljø som er foranderlig.

 

Vi ønsker å være komplementær til hjemmet og til lekeplassene, vi tenker læringsmiljø.Valget om å ikke har disser har utspring i våre pedagogiske tanker.  Et statisk lekeapparat der bruksmåten allerede er gitt, gir ingen variasjon.Vi tror barn trenger et fleksibelt utemiljø som inviterer til de naturlige forandringene årstidene gir. Materialet skal skape samhold, samarbeid og nye løsninger. Vi ønsker ikke at barna skal møte det samme miljø år etter år. Vi vil at ute-rommet lever i takt med barna.



Etter mange års erfaringer har vi reflektert over livet rundt dissa. For oss gir ikke statiske lekeapparater det læringsmiljøet vi tror på for barna i Planetringen barnehage. 


Sitat fra årsplanen:
"Vi tror at læring begynner med en sosial aktivitet, og at læring og identitet blir til i et fellesskap med andre. Læring og kunnskap skapes gjennom undring, mangfold, nysgjerrighet, veiledning og prosesser".



 Litt lesestoff om siste forskning innen utelekeplasser:
http://www.dagsavisen.no/samfunn/vil-hive-ut-statiske-lekeapparater/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar