mandag 25. januar 2016

Karnevalforberedelser i Ugletårnet



Urfolket, eller nomadefolket i Mongolia, er karnevalstemaet til Ugletårnet. Vi har brukt et par uker på å nærme oss temaet. Voksne og barn har hatt nesten det samme utgangspunktet i forhold til hva vi kan om Mongolia og folket som lever der. Vi har gjort oss refleksjoner rundt det vi har sett, hørt og lært, og spørsmål som dukker opp har ofte blitt drøftet i fellesskap. Vi har ikke alltid funnet svar, men kanskje er det heller ikke så viktig?



 På film har vi sett at nomadene gjeter geiter og sauer, at de har mange hester, og rir på kameler. Noe av det som er mest spennende er at de jakter med ørn! Vi har sett på film at ørnene blir trent opp og holdes hos menneskene i 10 år. Da settes de fri, fordi det er på tide at de skal få unger.



Nomadene lever annerledes enn oss. Huset deres kalles "jurt", og har ikke vinduer. Huset er laget av stoff fordi det skal pakkes ned når nomadene reiser videre til neste beitested.

 
 
 
 
Jurten likner ganske mye på Ugletårnstua vår. Formen er lik, men vi trenger tepper på veggene i steden for planker. Vi ønsker oss gamle ulltepper, så vi kan skape miljøet vi vil ha.
Snart må vi tenke på hva vi vil ha på oss på karnevalet. Vi vet allerede at vi trenger skinnklær og pelsluer. Let på loft og i kjeller og ta det med i barnehagen! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar