mandag 30. november 2015

Velkommen til adventstid i Planteringen











Sanse, dele og glede:

I tida frem mot jul ønsker vi i Planetringen barnehage å fokusere på det vi mener er viktige verdier for ventetida vi er inne i. Tida skal være preget av sanse inntrykk, deilige lukter, sang og musikk. Det å gjøre sammen, erfare sammen og glede oss sammen i tida mot jul. Sanse, glede, dele 


Vi tror at læring begynner med en sosial aktivitet, og at læring og identitet blir til i et fellesskap med andre.(Årsplan for Planteringen barnehage). 

I norske barnehager har det vært store tradisjoner for aktiviteter og å lage julegaver før jul. Vi ønsker at fellesskaps følelsen og det å gjøre sammen skal være det som er sentralt. Aktivitetene står sentralt for oss hele året og fører nødvendigvis ikke til produkter som blir sendt med hjem. Prosessene som skjer mellom barn- barn og barn- materiale er det som skal være det viktigste for oss. 



  
Det fysiske miljøet;

"Vi mener at rommets og materialets innhold har stor betydning for godt samspill, gode læringsarenaer og ulike muligheter. Rommene skal være i endring og stå i samsvar med Prosjekt/ tema eller barns interesser og utfordringer. 

Vi ønsker at materialet skal fungere som magi for barna og lede dem til forskjellige bruksområder."  (Årsplan for Planetringen barnehage)






I desember har vi både nissefest og lucia feiring i barnehagen. Vi mener ikke at disse dagene er viktigere enn de andre dagene i desember, men det er tradisjoner vi fører med oss videre. Vi håper at det er hverdagene og de små episodene som skal sette spor; adventsstundene, møte med nye materialer sammen med en venn, aktivitetene, sangene og stemningen i barnehagen.   







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar