fredag 24. mars 2017

Pedagogisk dokumentasjon



Når man jobber med barn vet man ofte ikke hvor veien fører. Denne uken har den ført  til at vi har møtt løven gjennom ulike uttrykk; i en fortelling, i leike miljøet, i bilder og i maleri.Vi har hatt ulike tilnærminger,  gjennom lek, samtale,  tegning, maling og bevegelse.

I hverdagssamtaler og i planleggingstid reflekterer vi over observasjoner og dokumentasjoner vi har gjort, sammen med både personal og barn.  Vi ønsker å synliggjøre vårt pedagogiske arbeid og synes det er spennende å få innsikt i barns tanker. Vår arbeidsmåte er  pedagogisk dokumentasjon og denne måten å jobbe på, synligjør barnehagen som en lærende organisasjon.
Er det fenomenet løve barna vil undersøke?
Hva er barna opptatt av?
Hva prøver de å finne ut?
Dette er en liten bit av ei uke på barnehagen og det er viktig for oss å gi barn muligheter til å utrykke seg på ulike måter og å tilby verktøy som gjør at de får muligheten til det.Vi ønsker at alle skal ha tilgang på et godt læringsmiljø sammen med jevnaldrende, som utfordrer og inspirerer og stiller spørsmål. Vi ønsker at alle skal få kjenne at de selv og det arbeidet de gjør, er verdifullt og viktig, i samspill med både barn og personal.
Hva kan dette bli?
Er vi ferdige eller er det starten?Gir dette mening neste uke?Hva blir personalets rolle?






  



 







 




"Barnet lærer ikke mer enn det menneskene og miljøet bidrar til. Bidrar personalet med impulser, materialer og redskaper som kan videreutvikle en situasjon barna er opptatt av, så opplever barna at deres initiativ blir lagt merke til, og at det de gjør, har betydning for valg personalet tar. Barns rett til medvirkning ivaretas, og utforskning blir barnas inngang til kompetanse."   

Utdanningsdirektoratet og Mona Nicolaysen          






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar