mandag 6. mars 2017

Veien til karneval

Vi har blitt kjent med det royale igjennom leik,tegning,maling,samtale,fortellinger,eventyr,fakta,den norske kongefamilien, bilder,filsnutt og miljøet.



Den siste tiden har vi laget en fortelling som vi skal leke på karnevals-dagen, med publikum fra de andre avdelingene.
Vi har jobbet med kulissene,rekvisittene og kostymene og blitt kjent med vår egen og andres roller.

   
 



Med utganngspunkt i denne tegningen ble fortellingen til:


På reise.

I kongeriket Norge bor en kongefamilie på fem.

Kong Loke og dronning Nikoline og barna deres prins Caspian, prinsesse Emilie og prinsesse Linnea. De er invitert på ball på det danske slott og skal reise til Danmark. 

Alle går å setter seg i heste-vognen. Kuskene Johanne og Ella sitter klare for de skal styre heste-vogna.Ingrid, Oliver og den sorte hesten Brage, drar den kongelige heste-vognen.Det grå føllet Vegard går ved siden av. Hesten Ingrid har på en grønn blomster - caps og føllet Vegard en grønn caps slik at de ikke skal fryse. 

Hoffnarren Ane, Amanda og Hilde har gjemt seg på et hemmelig sete, bakerst ved døren i heste-vognen.De er musestille slik at ingen skal høre eller se dem.De legger en plan for ablegøyer.

Kattene Tuva og Thea Malen er også med på reisen.De sitter inne i heste-vogna, i et bur.De har med leker som de leker med.Kattene har fått jobben med å passe på kronen som prinsen skal bruke på ballet. Katten Tuva har også med en gave til prins Caspian fordi han skal gifte seg.Men med hvem?

Kokken Martina og vakten Lars er også med i det kongelige reisefølge.

Kusken Johanne viser veien til slottet i Danmark, de tar båten dit.Hele reisefølge går ombord på båten.På lugaren har de en hengekøye og en to-etasjes-seng.Det er ikke bord på lugaren, derfor måtte de spise i sengen. Kokken tar fram matpakken de har tatt med fra slottet men den er tom.Kokken går for å se om hun får tak i mat. Heldigvis får de kjøpt friske jordbær, laks, kyllingkjøtt, is, crossaint og smoothie i glass på restauranten på båten. 

    

Prinsen blir syk fordi han ikke har vasket hendene. Han sover helt til de kom fram til Danmark. Kongen har med godteripose til prinsen som er syk og kake til alle.

Når hestene kommer til Danmark er de slitne og sultne og vil spise gress. Dronning Nikoline oppdaget en regnbue med mange fine farger."Se regnbuen der borte, jeg vil gå dit. Jeg tror det er en skatt under regnbuen".sier dronning Nikoline. Prinsesse Emilie har tatt en snarvei gjennom en tunnel. Hun står under regnbuen når dronning Nikoline kommer dit. Hun har laget et hjerte under regnbuen."Hva er betyr hjerte?" spør dronning Nikoline. "At noen er blitt død for alltid"sier prinsesse Emilie."Det var trist." sier dronning Nikoline. Emilie:"Hvor skal vi gå?" Dronningen Nikoline sier:" Vi kan spørre regnbuen for den kan snakke".Regnbuen følger etter heste-vognen når de kjører mot slottet.

Når de kommer til slottet i Danmark ønsker hoffknekten Sigrid velkommen. 

Den danske prinsessen Kjersti følger kuskene, hestene og kattene til den kongelige stallen. Katten Thea Marlen vil at prins Caspian skal bli med inn i stallen.Hun vil gifte seg med han. Da sier prins Caspian: "det går ikke at katter og prinser gifter seg med hverandre. Jeg skal gifte meg med prinsesse Linnea".

Hesten Oliver vil gifte seg med katten Thea Marlen.Etter vielsen blir det dans hele natten både i stallen og i ballsalen. 

I stallen koser de seg med gulrotkake og på slottet bryllups-kake. 

Etter at de har spist går dronning Nikoline ut for lete etter skatten. Hun finner skatten ved slottet og deler med alle. 

Og snipp, snapp snute så var eventyret ute. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar